Изложба за великата Стоянка Мутафова пред Народния театър

10:36, 25 мар 22 / София 25 1506 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

От днес всеки, който се разходи през „Градската градина“ пред Народния театър „Иван Вазов“, ще има възможност да се наслади на документалната изложба „Стоянка Мутафова – влюбена в театъра душа“, посветена на 100-годишнината от рождението на незабравимата актриса.

Стоянка Мутафова е творец, който остава в паметта на българите от редица поколения със своите ярки сценични изпълнения. Фокусът на изложбата е творческата биография на актрисата, като са представени едни от най-запомнящите се театрални образи на Мутафова, сред които Баба Гицка от „Големанов“, Анна Андреевна от „Ревизор“, Людмила Спиридонова от „Смъртта на Тарелкин“, Селямсъзката от „Чичовци“ и др. 

100 години от рождението на Стоянка Мутафова

В 28 табла е представен сценичният път на актрисата. Използвани са снимки, документи, рецензии и интервюта от архивите на Съюза на артистите в България, Народен театър „Иван Вазов“, Сатиричен театър „Алеко Константинов“, а за представянето на екранните ѝ роли съдейства Българската национална филмотека.  

Официалното откриване на експозицията е от 17:00 часа, когато ще бъдат раздадени точно 100 картички с автограф и снимка на актрисата. Дизайнът на колекционерските подаръци е на бранда „Трето колело“, съобщиха от Съюза на артистите в България.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама