Българка спечели над 50 световни награди за подводна фотография

17:20, 07 апр 22 / Любопитно 25 1789 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Пламена Милева е носител на над 50 награди от световни конкурси, обиколила е света и е превърнала подводната фотография от хоби в професия. Любовта към морета е в кръвта на младата дама – тя е от Варна. Със снимането под вода започва да се занимава през 2010 година. Тримесечният ѝ син е нейният пръв модел. Майчиното и професионалното чувство се сблъскват, когато създава кадри докато бебето ѝ е под повърхността.

В последствие тя работи с професионален модел, когото е обучила специално. Тя разказва, че рекордната дълбочина, на която е снимала, е 32,70 м, а кадрите са заснети на остров Тенерифе през 2015 г. „Имахме ограничения за стоене под водата, ако се прекрачи границата, щеше да бъде прекрачена времевата компресия. Моделът беше в сватбена одежда, коленичила пред статуя на Дева Мария. Функцията ѝ беше чрез молитва да предаде емоцията си“, обясни тя, цитирана от Нова телевизия. По думите ѝ всички композиции, които е заснела, са били под неин контрол.

„Избираме перфектното място и водолаз поставя модела. Когато е готов, маха регулатора от устата и започва да позира. Когато моделът вече няма въздух дава знак и водолаз ѝ дава регулатор и успокоява пулса. След това продължава да позира“, разкри фотографът.

Неин модел е и певецът, станал известен с дълбокия си глас от шоуто „Гласът на България“ - Тино. 

За работата си Пламена Милева споделя пред БНР: „За мен фотографията е специална. Чрез нея аз изследвам красотата във всичките ѝ измерения. Тя ми дава изразните средства, за да предам емоциите и копнежите ми към съвършеното човешко творение“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама