Нов документален филм за кралица Елизабет II

18:40, 27 май 22 / Любопитно 25 2154 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Британската кралица Елизабет Втора е дала позволение невиждани досега клипове от семейния ѝ архив да бъдат използвани за нов документален филм по случай платинения ѝ юбилей като монарх.

На авторите на филма на Би Би Си, озаглавен „Елизабет – Невижданата кралица“, е бил даден безпрецедентен достъп до повече от 400 часа видеозаписи от кралския семеен архив. Клиповете засягат периода от бебето Елизабет, бутано в количка от неговата майка, до коронясването на Елизабет през 1953 година на 27-годишна възраст.

Грандиозен фестивал за юбилея на кралица Елизабет II

В специално послание, записано в двореца Уиндзър миналата седмица, кралицата казва, че камерите винаги са били част от нейното семейство.

Винаги съм обичала да запечатвам семейните моменти. Личните снимки и кадри често могат да покажат забавлението зад формалността и протокола“, казва Елизабет Втора. В предварително пуснати клипове като реклама на продукцията се вижда младата принцеса Елизабет на почивка в Балморал с нейните родители и сестра ѝ Маргарет, както и части от видео от нейното първо пътуване в чужбина със семейството ѝ в Южна Африка, когато е на 20 години, пише БНР.

75-минутният документален филм ще бъде излъчен в неделя вечер. Кадри можете да видите тук

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама