Махaт незаконните постройки на „Капитолия“ в Борисовата градина

14:38, 31 май 22 / София 25 2028 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Столична община започна премахването на автокъща „Капитолия“ в Борисовата градина, за която в продължение на години се водеха съдебни дела между администрацията на града и досегашните собственици на обекта.

В присъствието на полиция днес започна демонтирането на шест метални чадъри, както и на стоманобетонните конструкции под тях, съобщи Нова телевизия. Това е първата стъпка по премахването на цялото съоръжение, което ще продължи няколко дни, стана ясно от думи на кмета на район „Средец“ Трайчо Трайков.

Демонтажът на „Капитолия“ се извършва от общинското дружество „Софинвест“ и ще струва около или дори повече от 50 000 лв. „След това парите трябва да бъдат възстановени от собственика на автокъщата, който би могъл да го направи и доброволно“, поясни Трайков. След премахването на „Капитолия“ на нейно място трябва да се посади растителност.  

В средата на май кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че автокъщата и близкият ресторант „Веселото село“ ще бъдат премахнати от Борисовата градина, след като общината окончателно е спечелила съдебните дела срещу двата обекта, припомня „Сега“.

През лятото на м.г. Върховният касационен съд също реши, че собственикът на „Капитолия“ трябва да предаде терена на „Софийски имоти“ ЕАД. ВКС отказа разглеждане на делото, заведено от „Софтрейд 2003“. По този начин влезе в сила решението на Софийския градски съд, което е в полза на общинската фирма. Тогава стана ясно още, че София не дължи неустойки на наемателя, който е изградил фундаментите с чадъри без разрешение за строеж и без одобрени проекти.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама