Започват снимките на „Жокера 2“

18:35, 09 юни 22 / Любопитно 25 1810 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Напоследък слуховете се въртят все повече и повече около завръщането на Хоакин Финикс в „Жокера 2“, очаквано продължение на блокбастъра-изненада от 2019 г., който постави началото на тази зараждаща се поредица. С напълно различен поглед към клоунския принц на престъпността от този, който сме виждали в миналото, хората с право се вълнуват дали ще получат още една история; дали ще видят повече Артър Флек и неговото потенциално издигане на власт в Готъм. Изглежда, че това вече официално ще се случи, като „Deadline“ съобщава, че се работи по продължение и то вече има работно заглавие – „Joker: Folie à deux“ („Жокера: Лудост за двама“).

Изненади на "Оскарите": Кои са големите победители?

Новината за „Жокера 2“ идва, след като сценаристът и режисьор Тод Филипс публикува в Instagram копие от корицата на сценария, който е написал заедно със Скот Силвър. Кървавочервената корица обявява заглавието „Folie à deux“ и изглежда, че е била завършена преди малко по-малко от месец. Той не оставя друг коментар, оставяйки тази фотография да направи всички необходими обяснения за момента. Терминът „Folie à deux“ е френски и се отнася до психично разстройство, което засяга двама или повече души, като често пъти тези хора са членове на едно и също семейство. Не е трудно да се разбере накъде отива „Жокера 2“, като се има предвид психичното заболяване в основата на първия филм с Хоакин Финикс и миналото на героя като цяло.

Втората част от поста на Тод Филипс е снимка на Хоакин Финикс, който седи и всъщност чете сценария на „Жокера 2“. Лесно е да се предположи, че актьорът ще се завърне във филма, което със сигурност е необходимост, като се има предвид как се развиха нещата в първия филм. Той е движещата сила зад образа на Жокера, поемайки в посока на бавно прегаряне, което в крайна сметка му донесе победа за най-добър актьор на наградите „Оскар“. През същата година филмът получи и номинация за най-добра продукция.

Филмът "Жокера" ще има продължение, кой ще играе главната роля?

Ще бъде интересно да видим дали „Жокера 2“ или „Жокера: Folie à deux“ може да достигне същите боксофис висоти като първия филм. Жокера беше един от наистина изненадващите блокбастъри в историята. При бюджет от около 70 млн. долара, филмът възвърна над 1,07 млрд. долара от продажби на билети, като по този начин натрупа най-голямата сума в историята за филм с рейтинг R.

Макар че имаше значително очакване за това как Финикс и Филипс ще представят героя, малцина смятаха, че той ще се сгромоляса по този начин. И като се има предвид, че поне засега той се намира извън другите притежания на Warner Bros. и DC, които включват DCEU, както и наскоро излезлия „Батман“, който има своя собствена зараждаща се вселена, е още по-впечатляващо, че този филм създаде свой собствен свят. „Жокер 2“ ще го доразвие, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама