Хванаха шофьора, причинил тежката катастрофа в София

13:35, 06 юли 22 / София 25 2471 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Две млади жени са загинали на място при тежка катастрофа на кръстовището на булевардите „Черни връх“ и „Св. Наум“ в София. 52-годишен шофьор на такси е с контузни рани. Той е прегледан от екип на Спешна помощ и е отказал хоспитализация. 

Установена е самоличността на мъжа, който е шофирал джипа, причинил инцидента. Това е бившият футболист на ФК Левски и на Спортист Своге Георги Семерджиев. 

Той заедно с жена е избягал от мястото на катастрофата. След като полицията го обяви за национално издирване, Семерджиев вече е задържан, по информация на източници на bTV.

Бившият футболист е ударил таксиметров автомобил, а джипът буквално се е разцепил на две части.

Едната част е ударила асансьора на метростанция Европейски съюз, а другата е помела двете жени на 22 и 26 г., които са били на тротоара в този момент. И двете са загинали на място.

Пред БНР началникът на столичния КАТ комисар Тенчо Тенев обясни, че водачът има над 50 нарушения до момента. Той е с отнета книжка, която била издадена в Швейцария. В джипа са намерени незаконно притежавани синя лампа и палка на пътната полиция. През 2010 г. е задържан за участие в черно тото.

Водачът на лекия автомобил е минал на червен светофар и е блъснал завиващия на ляво от бул. „Черни връх“ по „Арсеналска“ таксиметров автомобил. По данни на свидетели е карал с много висока скорост“, каза в ефира на bTV Тенев.

По случая тече досъдебно производство.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама