Италиански град забрани излизането по бански и без тениска

18:30, 07 юли 22 / Любопитно 25 1753 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Масимо Кополакметът на италианския курортен град Соренто в южната област Кампания, подписа указ, забраняващ публичното появяване по улиците на града по голи гърди или по бански, съобщи Il Giornale d'Italia.

Мярката важи и за жени, и за мъже.

Указът е насочен насочен към предотвратяване на „злоупотреби и поведение, което се възприема от повечето хора като противоречащо на разума и благоприличието“.

„Установихме, че продължаването на подобни ситуации не само създава дискомфорт за местното население и туристите, но и служи като обективен индикатор за негативното възприемане на качеството на живот в нашата община, което има съответните последици за имиджа и привлекателността на града сред туристите“, каза Копола.

Жителите на Соренто, които откажат да се съобразят с указа, са заплашени от глоба от 25 до 500 евро. Полицаи ще следят за изпълнението на заповедта. В община Кампания вече са започнали дискусии относно правилото, въведено в Соренто, предаде БГНЕС.
 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама