10-те европейски забележителности с най-ловки джебчии

19:15, 30 юли 22 / Любопитно 25 2688 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Британската преса състави 10 места в Европа, където туристите са най-застрашени да станат жертва на джебчии.

Първото място зае Рамбла, оживена пешеходна улица в центъра на Барселона.

Второто място е основната атракция на френската столица Айфеловата кула. Между другото, Париж се споменава в челната десетка по-често от други градове: на пето място е базиликата Сакре-Кьор, на осмо Лувъра, а на девето катедралата Нотр Дам.

Рим се споменава в списъка два пъти: трето място в класацията заема фонтанът Ди Треви, а шестият за Колизеума.

В челната десетка влизат две забележителности на Прага - Карловия мост (четвърто място) и Стария градски площад с прочутия астрономически часовник (седмо място).

На последно място в списъка с места, където рискувате да останете без портфейл, е друга популярна точка в Барселона - катедралата Саграда Фамилия.

Daily Express препоръчва на туристите да съставят своя маршрут предварително, за да не загубят ценности. Стоейки насред многолюдно място и гледайки телефона си с Google Maps, веднага ще привлечете крадци: те ловят туристи, обръщайки внимание на скъпите им джаджи, пише БГНЕС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама