„Зимата идва“: Русия примамва чужденците с красиви жени и евтин газ

17:21, 30 юли 22 / Любопитно 25 2758 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

„Време е да се преселите в Русия. Не отлагайте, зимата идва!“ Това глaси посланието на рекламен клип, aдресирaн към чужденци. Видеото, което възхвалява руския начин на живот и ежедневието в Русия, се появи в Youtube без уточнения кои са авторите му и дали е институционално одобрено.

Предимствата на Русия са изброени непоследователно – видеото започва с паметник на Ленин на фона на пищен имперски дворец, но първото споменато достойнство на живота в Русия е „вкусната кухня“ (представена с лъжичка червен хайвер).

Следват хубавите руски жени, макар това предимство на Русия да е илюстрирано с портрет на украинка, модела Соня Капитонова, в кадър, взет от музикален клип, пише „Площад Славейков“.

Веднага след жените се нарежда „евтиният газ“, който е на трето място по важност според клипа. От газа авторите минават към „богатата история“, представена с близък кадър на статуята „Работник и селянка“.

Портрет на Пушкин допълва твърдението, че руската литература е световноизвестна. От литературата сценаристите минават към „уникалната архитектура“, показвайки широки осветени булеварди насред сив мрак, обхванал околните квартали.

„Плодородната почва“ на руските степи очевидно също е предимство, което може да накара чужденците да се преселят в Русия. Следват „евтино електричество и вода“ (къпеща се красива рускиня във ваната). От режийните сценарият прескача към балета (красива балерина танцува в контражур), а от него – към „евтините таксита и доставки“.

Баба и внучка в дървена къща олицетворяват „традиционните ценности“, а гигантски православни храмове – „християнството“, явно важно предимство в мултинационалната държава, претендираща за етническо и религиозно разнообразие.

Веднага след религиозното уточнение идва гвоздеят на посланието – „без кенсъл култура“ – на фона на три момичета с различен цвят на кожата.

„Гостоприемството“ е придружено със самостоятелната категория „водка“. 

За финал се изтъква, че Русия има „икономика, която може да устои на хиляди санкции“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама