„Не носете вратовръзки“: Испанският премиер с призив за пестене на енергия

18:30, 02 авг 22 / Любопитно 25 2541 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Откажете се от вратовръзката - за това призова премиерът на Испания Педро Санчес. Апелът бе насочен към всички членове на изпълнителната власт, държавни служители и частния сектор. Целта? Да се пести енергия, обобщава в свой материал испанската телевизия „Секста“.

„Бих искал да обърнете внимание, че не нося вратовръзка. Това означава, че всички можем да пестим енергия. Помолих министрите, всички държавни служители и частния сектор, ако все още не са го направили, да не носят вратовръзки, когато не е необходимо, защото по този начин ще се справим и с пестенето на енергия, което е толкова необходимо в нашата страна“, заяви председателят на испанското правителство.

Идеята, че неносенето на вратовръзка ще позволи по-малка употреба на климатици, не е нова, предаде БТА.

През юли 2011 г. бившият министър на промишлеността Мигел Себастиан защити подобна мярка, когато се качи на трибуната на Конгреса на депутатите без вратовръзка и влезе в конфликт с тогавашния председател на долната камара Хосе Боно по повод използването на този аксесоар в парламента. Тогава Себастиан оправда този жест от трибуната с мотива, че е необходимо да се положат усилия по отношение на температурата в сградите, за да "не се разхищава" енергия, припомня в. „Мундо“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама