Звездите, които най-много замърсяват въздуха със самолетите си

20:15, 03 авг 22 / Любопитно 25 2488 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Певицата Тейлър Суифт оглави списъка на известни личности, чиито частни самолети са произвели големи количества въглероден диоксид, съобщава „Холивуд рипортър“.

Базираната в Обединеното кралство фирма за устойчив маркетинг „Ярд“ (Yard) сподели доклад,  който разкрива, че самолетът на суперзвездата е летял 170 пъти между 1 януари и 19 юли, и е прекарал във въздуха почти 16 дни. Общите емисии на самолета са били 8 293,54 тона въглерод, което е 1 184,8 пъти повече от общите годишни емисии на средния човек, се казва в проучването.

Екипът на Тейлър Суифт побърза да отговори на нападките.Самолетът на Тейлър редовно се дава под наем на други лица. Да се ​​приписват повечето или всички тези пътувания на нея, е явно неправилно.“, каза говорителят на Суифт. 

За проучването „Ярд“ използва данни от Twitter акаунта „CelebJets“, който проследява пътуванията на знаменитости с частен самолет. Данните са събрани от началото на 2022 г. и включват броя на полетите, извършени от всяка звезда, средно време на полет, мили и общи емисии въглероден диоксид. 

Други музиканти, които попадат в Топ 10 на списъка със звезди, замърсяващи околната среда, са Джей Зи, който заема трета позиция, Блейк Шелтън, на пето място, и Травис Скот на десето.

По-рано този месец Дрейк се разгорещи, след като „CelebJets“ съобщи, че  той е летял с частен самолет само за 14 минути от Хамилтън, Онтарио, до Торонто. 

Дрейк и Суифт не са единствените знаменитости, които са критикувани заради използването на частни самолети. Кайли Дженър наскоро беше порицана в социалните медии за собствения си частен полет от Камарило, Калифорния, до Ван Нуйс, Калифорния, пише БТА. 

Частните самолети са сред големите замърсители. Според изследователи те отделят повече от 33 млн. тона парникови газове, което е повече от произведените емисии от Дания. Така те замърсяват от 5 до 14 пъти повече от пътническите превози и 50 пъти повече от влаковете.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 SeoexpertDen 23:25, 14 юни 23

Оптимизрайте сайта си за повече посетители и продажби!
Ако искате уебсайтът ви да привлича възможно най-много посетители,
той трябва да бъде не само полезен и удобен за ползване, но и добре оптимизиран за търсачките.
Това изисква много усилия и разходи, но ако искате да ускорите процеса и забележимо да повишите сайта си
в резултатите в Гугъл, можете да използвате нашите услуги.
Така не само бързо да получите желаните резултати, но дори ще спестите време и пари.
SEO консултации

---------------

Optimize your website for more visitors and sales!
If you want your website to attract as many visitors as possible,
it should not only be useful and user-friendly, but also well optimized for search engines.
This requires a lot of effort and expense, but if you want to speed up the process and noticeably boost your site
in Google results, you can use our services.
In this way you will not only get the desired results quickly, but you will even save time and money.
local SEO

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама