Изненада: Филмът „Батгърл“ няма да бъде излъчен

18:45, 04 авг 22 / Любопитно 25 2180 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Режисьорите на филма „Батгърл“ заявиха, че са шокирани, след като стана ясно, че лентата на стойност 90 млн. долара няма да бъде излъчена и на проекта се слага край, предаде АФП.

Вчера „Уорнър Брос Дискавъри“ обяви, че няма да продължат с работата по адаптацията с участието на Лесли Грейс в главната роля. Във филма, който няма да бъде излъчен нито в кина, нито в стрийминг платформи, Майкъл Кийтън трябваше да се завърне в костюма на Батман, a ролята на злодея (Светулката) бе поверена на Брендън Фрейзър.

„Натъжени и шокирани сме от новината. Все още не можем да повярваме“, заявиха режисьорите Адил Ел Арби и Билал Фалах.

Филмът е бил на етап приключени снимки, голяма част от постпродукцията – специални ефекти, звук и графики също са били добавени.

Лесли Грейс на свой ред заяви, че е „горда от любовта, тежката работа и намерението на всички в нашия невероятен екип, които са хвърлили неуморни усилия за филма в продължение на 7 месеца в Шотландия“.

„Батгърл“ явно е паднал жертва на промяна в корпоративната стратегия след сливането на „Уорнър Брос“ с „Дискавъри“. „Уорнър Брос“ се бе ангажирала да прави филми, които директно ще бъдат излъчвани в стрийминг платформата НВО Мax в опит да засилят позициите ѝ в сектора, в който има все повече конкуренция.

Според запознати, цитирани от „Върайъти“, „Батгърл“ е паднал между два стола – нито е бил твърде лъскав и мащабен за кино, нито пък е твърде евтин, за да има икономически смисъл само от стриймването му, пише БНР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама