Нов ремонт затваря „Шишман“ и „6-ти септември“

08:00, 07 авг 22 / София 25 2368 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Започва полагането на нова настилка на пътните платна на ул. „Шишман“ и ул. „6-ти септември“, съобщи Столична община. 

Строително-монтажните работи включват демонтаж на временната асфалтова настилка, направа на нова пътна конструкция и монтаж на нови бетонови и гранитни павета на пътното платно и тротоарите. По време на строителните дейности ще бъде изградено ново улично осветление, нова отводнителна система и допълнително озеленяване.

Ремонтът на „Шишман“ може да приключи още около Коледа?

Колко ще продължи ремонтът?

От днес до 25 септември ще се работи в отсечката на ул. „Цар Шишман“ от ул. „Ген. Паренсов“ до ул. „Ген. Гурко“, включително кръстовището с ул. „Юри Венелин“ и в отсечката на ул. „6-ти септември“ от ул. „Иван Вазов“ до ул. „Славянска“. Тротоарите пред 133 СУ и 7 СУ ще се работят приоритетно с цел осигуряване на достъпа за началото на учебната година.

Има интерес ремонтът на „Шишман“ да се провали

Затворени за движение на автомобили 

По време на строителните дейности ще бъдат затворени за движение на автомобили отсечките от ул. „Цар Шишман“ между ул. „Ген. Паренсов“ и ул. „Ген. Гурко“, включително кръстовището с ул. „Юри Венелин“, и от ул. „6-ти септември“ между ул. „Иван Вазов“ и ул. „Славянска“. В тези участъци пешеходците ще могат да преминават по тротоарите. След полагане на настилката на пътните платна ще започне изграждането на нови тротоари, като в този период пешеходното движение ще се извършва по новоизграденото пътно платно. 

За времето на строителството живущите в района ще могат да паркират своите автомобили както в подзона 4, така и в подзона 5. 

През 2021 г. на ул. „Шишман“ и ул. „6-ти септември“ беше изградена нова подземната инфраструктура в пътните платна – водопроводи, канализация и топлопровод.

Организация на движението

До 25 септември се забранява влизането, престоят и паркирането на превозни средства по ул. „Цар Иван Шишман“ между ул. „Ген. Паренсов“ и ул. „Ген. Гурко“ и по ул. „6-ти септември“ между ул. „Славянска“ и ул. „Иван Вазов“. 

За същия период се забранява влизането, престоят и паркирането на превозни средства по ул. „Юрий Венелин“ между и бул. „Васил Левски“ и ул. „Цар Иван Шишман“ с изключение на притежаващите стикер за локално платено паркиране в Подзона 4.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама