НАСА представи една от ключовите задачи на мисиите до Луната

19:15, 15 авг 22 / Любопитно 25 2196 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

НАСА представиха една от ключовите си задачи на новите мисии към Луната – търсенето на вода. Това е важна част от програмата „Artemis“ и стъпка към постоянно присъствие на човечеството върху естествения ни спътник. Там водата може да бъде разделена на водород и кислород, които ще служат като ракетно гориво.

НАСА отваря проба от Луната, взета преди 50 години

Мисията Lunar Ice Cube, ръководена от държавния университет Morehead, ще носи инструмент на НАСА, наречен BIRCHES, за изследване на водния лед върху Луната. Това е малък сателит, който ще изследва различни региони, за да разберем къде е водата, какъв е нейният произход и как можем да я използваме. BIRCHES също така ще помогне да се картографира водата в екзосферата – изключително тънкия слой атмосфера около Луната.

Откриха вода на Луната

Космическият кораб „Lunar Ice Cube“ и инструментът BIRCHES ще бъдат изстреляни като вторичен полезен товар на мисията „Artemis“ 1, помагайки да се проправи пътя към бъдещи пилотирани мисии за изследване на лунната повърхност, пише bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама