Известна актриса обяви, че е болна от рак

18:40, 03 сеп 22 / Любопитно 25 3900 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Американската актриса и активистка Джейн Фонда обяви, че има рак и е започнала химиотерапия. 84-годишната носителка на „Оскар"“, видна поддръжничка на Демократическата партия, обеща да се бори с „много лечимото“ заболяване.

„Бях диагностицирана с неходжкинов лимфом и започнах химиотерапия“, написа тя в профила си в Instagram. „Това е много лечим рак. 80 процента от хората оцеляват, така че се чувствам голяма късметлийка. Късметлийка съм и защото имам здравна застраховка и достъп до най-добрите лекари и лечения“, посочи тя.

Фонда, заклет природозащитник и социален активист, заяви, че нейното положение е по-щастливо от това на много други хора в нейното положение. „Почти всяко семейство в Америка се е сблъсквало с рака по едно или друго време и твърде много от тях нямат достъп до качественото здравеопазване, което получавам аз, а това не е правилно“.

Фонда се появява за пръв път на екран през 1960 г. и печели награди „Оскар“ за най-добра актриса за „Клут“ (1971 г.) и „Завръщане у дома“ (1978 г.). В кариерата си тя печели още пет номинации за „Оскар“, четири от които за най-добра актриса.

Фонда продължава да работи и се появява като глас на елегантен дракон, който е главен изпълнителен директор на операция за правене на късмет в анимацията „Късмет“ за Apple TV+. Тя участва и в популярния дългогодишен хит на Netflix „Грейс и Франки“, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама