Емблематични сгради в София ще разкрият своите тайни

12:06, 13 сеп 22 / София 25 2403 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

На 17 и 18 септември ще се проведат „Европейските дни на наследството – София 2022“. Събитието се организира от Френския институт в България в партньорство с Министерството на културата и Столичната община.

Тазгодишното издание на събитието на тема „Устойчиво културно наследство“ има за цел да покаже връзката между опазването на културното наследство и устойчивото екологично бъдеще. Културното наследство е богато на уроци за изграждане на устойчиво бъдеще.

Визията на „Европейски дни на наследството 2022“ акцентира на материята, като най-малката съставна единица на културното наследство. Тя представя разнородна селекция от фрагменти, които взаимодействат помежду си и изграждат крехко равновесие.

В програмата на събитието участват повече от 30 сгради със забележителна архитектура, които ще разкрият своите тайни на софийската публика.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама