Пренареждат пренаредените павета пред парламента

10:23, 28 сеп 22 / София 25 2791 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Пореден епизод от сагата „ремонт на ремонта“. Този път мястото е площадът пред Народното събрание, а поводът- състоянието на жълтите павета - един от символите на столицата.

Седмица след ремонта и пренареждането на един участък пред сградата на Народното събрание вече се наблюдава разместване и образуване на неравности.

В рамките на седмица част от ремонтираните павета ще бъдат пренаредени и префугирани, обявиха от Столичната община пред bTV.

Пренареждат паветата в София

Широките фуги при неремонтираната част позволяват преместване на павета, като се отварят фуги. Зоната ще бъде пренаредена от фирмата, когато атмосферните условия позволяват“, посочи инж. Ангел Джоргов, зам.-кмет на Столичната община.

Според него само при малка част от пренаредените павета се е получило разместване. „По принцип трафикът е голям. Има кръстовище с пешеходна пътека. Шофьорите в тази зона набиват едни спирачки и правят допълнително усилие върху настилката и прехлъзване – избутване“, обясни Красимир Цоклинов, представител на фирмата изпълнител.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама