Изпекоха хляб с лика на Хан Соло

20:30, 17 окт 22 / Любопитно 25 1959 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Пекарна в района на залива на Сан Франциско, Калифорния, изпече хлебен барелеф в реални размери на Хан Соло, съобщи Асошиейтед прес.

Героят от „Междузвездни войни“ е пресъздаден от тесто във вида, в който изглежда, след като е замразен в епизода „Империята отвръща на удара“.

Собственичките на пекарна „Уан хаус“ Ханалий Първан и майка й Катрин Първан седмици наред моделирали скулптурата в реални размери с височина 180 см от дърво и два вида тесто. Използвали и много захар, за да се запази творбата им по-дълго.

Двете ентусиастки работили върху фигурата, която нарекли Пан Соло, през нощта, след като приключвали всекидневната си работа в пекарната.

Хлебната фигура е изложена пред входа на пекарната. Първан ще участват с нея в изложение на местния малък бизнес. Майка и дъщеря са запалени почитателки на научната фантастика и на фентъзи сюжети. През 2020 г. те създадоха тестени изображения на други герои от вселената „Междузвездни войни“ - на Мандалорианеца и на Бебе Йода, съобщи БТА.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама