Във Великобритания призоваха за бойкот на сериала „Короната“

20:05, 18 окт 22 / Любопитно 25 2292 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Във Великобритания обвиниха сериала „Короната“ в клевета и призоваха за бойкот на сериала, съобщава „Дейли Мейл“.

Става дума за новия сезон на сериала, който ще бъде излъчен следващия месец. Действието се развива през 1991 г. В един от епизодите се разказва, че принц Чарлз, който сега е крал Чарлз III, щял да заговорничи с тогавашния министър-председател Джон Мейджър. Героят на сериала иска 65-годишната кралица да се откаже от трона в негова полза.

Бившият премиер консерватор, който наследи Маргарет Тачър през 1990 г., заяви, че никога не е имал среща с Уелския принц, както се твърди в сериала. А самата сцена е наречена от политика „злонамерена глупост“.

Снимките на сериала „Короната“ спряха временно

Сър Малкълм Рифкинд, британски външен министър по времето на Мейджър, нарече „жалки и абсурдни“ намеците, че Чарлз уж е оказвал натиск върху министър-председателя, за да насърчи Елизабет II да му отстъпи трона. Според него сцената в сериала е чиста фантазия, пише БГНЕС.

Описаните събития са скандални и напълно измислени“, потвърди и кралският биограф Сали Бедел Смит. „Всички диалози са измислени. Хората не бива да гледат това“, заяви вътрешен източник, цитиран от „Дейли Мейл“.

Други източници подчертават, че темата е особено болезнена, тъй като кралицата е починала само преди пет седмици, отбелязва изданието.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама