Илон Мъск нае замъка на Дракула в Румъния за Хелоуин

18:40, 31 окт 22 / Любопитно 25 2251 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск е наел „замъка на Дракула“ в Румъния, за да отпразнува Хелоуин.

Според съобщения в румънски медии, Мъск ще празнува Хелоуин тази вечер в замъка „Бран“ заедно със 140 приятели милиардери и известни личности, сред които Анджелина Джоли, основателят на PayPal Питър Тийл, съоснователят на Google Сергей Брин и инвеститорът Стив Джърветсън, пише БГНЕС.

Снощи гостите на Илон Мъск са пристигнали в Букурещ с частен самолет, а оттам с хеликоптер до град Брашов, където се намира замъкът „Бран“, съобщи Анадолската агенция. Около замъка са въведени строги мерки за сигурност и никой румънски милиардер не е поканен на събитието, отбелязват медиите.

Замъкът „Бран“, известен като „Замъкът на граф Дракула“, се намира в туристическата зона на 30 км от румънския град Брашов. Известно е, че замъкът е вдъхновил ирландеца Брам Стокър да напише „Дракула“ - един от най-известните готически романи на ужасите в света през 1897 г., който по-късно е филмиран. 

***

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама