Черни или кафеви? Кои мъжки обувки да изберем?

18:05, 31 окт 22 / Любопитно 25 1348 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Имате ли проблем да решите кой цвят обувки да носите довечера? Повечето от нас имат и двете опции в гардероба си и е излишно да питаме в кой цвят са те, нали - черното и кафявото са класика. Ако обаче се колебаете в избора си, ще ви кажем, че например кафявото има много нюанси като коняк, какао, шоколад. За сметка на това черните мъжки обувки нямат аналог - те са черни и това е! Има ли война на цветовете? Да видим правилата!

Правила за носене на черни мъжки обувки

- Ако трябва да сте официални: Черното е най-официалният от всички цветове за обувките (при дамите е същото). Мъжка обувка в черно винаги ще бъде в пъти по-подходяща от такава в същия стил, но кафява.

- Съчетайте черните си обувки с тъмни костюми: Черните обувки трябва да се комбинират с възможно най-тъмните костюми в гардероба. Някои правила за вечерно облекло изискват черни обувки, черна папионка или вратовръзка.

- Ако трябва да бъдете взети насериозно: Черните обувки трябва да се носят, когато искате да бъдете взети насериозно. Те трябва да се носят, когато залозите са високи! Сватби, погребения, интервюта за работа или всякакъв вид бизнес ситуация са моменти, когато е подходящо да носите този цвят.

- Никога не носете черни обувки, когато... Има моменти, когато черните обувки не са подходящи. Ако носите костюм в по-светъл или по-ярък цвят, тогава черното няма да бъде удачен избор, защото разликата в контраста ще бъде твърде голяма. Черното придава допълнителна доза ритуална елегантност, докато светлите цветове демонстрират по-скоро небрежна свежест. Комбинирането на тези две линии може да обърка околните. Не носете дънки с черни официални мъжки обувки. Едното символизира ежедневния стил, докато другото свързваме със специални моменти.

Правила за носене на кафяви обувки

- Кафявите обувки не са толкова официални: Кафявите модели никога няма да бъдат толкова официални като черните, които пък им дава предимството да имат повече възможности, когато става въпрос за кежуъл страната на гардероба ни.

- Черните или кафявите обувки са по-универсални? Можете да комбинирате кафяви обувки с безброй материи за панталони и ризи, което в крайна сметка ги прави по-приспособими.

- С какъв цвят дрехи можете да носите кафяви обувки? Най-добре е да носите кафяви обувки със сини дънки и всякакви стандартни чинос панталони, като каки, маслинено, зелено и тъмносиньо - облекло в земни тонове.

- Нюансът има значение: Тъмно кафявото ще бъде вашият най-подходящ цвят за сватба или официално събитие, което не изисква черна вратовръзка. Останалите нюанси на кафявите обувки могат да ви позволят да сте облечени добре за работа или среща с приятели.

- Най-важното правило за кафяви обувки: Можете ли да носите кафяви обувки с черни дрехи? Кафяви обувки никога не трябва да се носят с черно - това означава без смокинги или черни костюми. Това наистина е единственото правило за кафявата обувка.

Как да направим избора си?

Запитайте се следното: Когато погледнете гардероба си, виждате ли куп тъмни дрехи или преобладават по-светлите тонова? Ако се затруднявате, просто направете две големи купчини от любимите панталони, ризи, тишърти и сака. Коя е по-голяма? Ето, виждате ли колко лесно е да определите черни или кафяви обувки да са повече в стила ви. А сега, за да ви улесним още повече, ще ви кажем, че в ССС можете да откриете топ модели на мъжки обувки. И независимо дали сте в някои от магазините на марката или поръчвате от сайта, разнообразието, което ви очаква е много, много голямо.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама