Коледният панаир на книгата се завръща в НДК

13:05, 06 дек 22 / София 25 2398 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

49-ото издание на Софийски международен панаир на книгата се завръща в пълния си мащаб, съобщиха от Асоциация „Българска книга”. Изложението ще се проведе от 6 до 11 декември в Националния дворец на културата.

В него ще участват над 150 издателства, които ще се разположат на 4 етажа в НДК.

Освен огромния брой издатели, тази година се очаква и рекорд в броя на посетителите от всички възрасти, тъй като по време на Софийския международен панаир на книгата ще се проведат още две мащабни събития, свързани със съвременната литература и книгоиздаването в България - десетото издание на Софийския международен литературен фестивал и пети Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи. Литературните срещи ще бъдат представени на две сцени. Събитията са част от Календара на културните събития на Столична община.

По време на Коледния панаир на книгата Асоциация „Българска книга” ще връчи и годишните си награди за книгоиздаване „Златен лъв”. В номинацията участват професионалисти и журналисти, отразили в медиите новите книги. Критериите, по които се оценяват, са полиграфическо изпълнение, качество на текста и принос към националната култура, а категориите са две: за най-добър издателски проект и за издателски проект с най-голяма обществена значимост. За първи път наградата е била присъдена през 1996 г.

Подробната програма на панаира може да откриете тук.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама