В Рабово зажънват лимеца, след това Фестивал на хляба
08:51, 25 юли 15
25
501
Шрифт:
По традиция на празника идват хора от цяла България. В Рабово гледат как се зажънва лимецът със сърп, след това как се смилат зърната с автентичен хромел, жените пък замесват и изпичат хляб в пещ.
Смята се, че лимецът се е отглеждал тук още от времето на траките. Други смятат, че това е храната на боговете.
Последни новини

Рулетка онлайн 2025 - Стратегии и топ казина
15:40, 19 сеп 25 / Свят
Община Сливен ви кани: тази вечер започва фестивалът „Стоте войводи“
15:05, 19 сеп 25 / Регионални новини
А1 отбелязва своята 30-годишнина със специални филмови предложения
16:54, 17 сеп 25 / А1
Добави коментар