Взетите мерки срещу скупчването на тирове по границите дават резултат

15:20, 28 мар 20 25 2514 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

"Мерките, които бяха взети от държавата и като организация, която беше направена с местната управа, дават резултат". Това подчерта главен комисар Светлан Кичиков, ​директор на ГД "Гранична полиция", който инспектира ГКПП "Капитан Андреево" във връзка с новата организация за придвижване на товарните автомобили към българо-турската граница, съобщиха от МВР.

Той посочи, че камионите вече са в самия байпас и вървят нормално. За 24 часа през временния паркинг на бившето летище „Узунджово“ са преминали 600 автомобила. По думите му снощи на паркинга е имало само 39 товарни автомобила и уточни, че там се престоява не повече от 3-4 часа.

Летище "Узунджово" заработи като буферен паркинг

"Ние не ги санкционираме, но мисля, че е по-добре да бъдат на временния паркинг, отколкото да бъдат на магистралата, където се създават предпоставки за пътни инциденти. Днес е вторият ден от въведената организация. На магистралата има тирове, чиито водачи са ги изоставили и са си заминали, за тях ще има санкции по Закона за движение по пътищата. В този участък за близо пет години са станали 130 пътно-транспортни произшествия, загинали са петима и 30 са пострадали", съобщи директорът на ОДМВР-Хасково старши комисар Ангел Цанков.

На ГКПП "Капитан Андреево" от вчера са монтирани 14 термокамери, а на ГКПП "Капитан Петко войвода" - три, които се обслужват от служители на РЗИ.

50-километрова колона от тирове на ГКПП „Капитан Андреево“

Директорът на Гранична полиция заяви, че на Дунав мост има проблем, тъй като от румънска страната са въвели режим, подобен на нашия и обработката става по-бавно.

На ГКПП "Кулата" на гръцка територия има колона от около 3-4 км от товарни автомобили. Към момента на пункта работят шестима служители, изпратени са още двама за обработването на документите, но се забавя, тъй като всеки шофьор, които идва в България, попълва бланката от РЗИ, за да бъде карантиран. Смятам, че проблемът ще бъде решен в най-скоро време, допълни още главен комисар Кичиков.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама