Първите изследвани пътници от полета от Амстердам са отрицателни за Covid-19

20:49, 01 май 20 25 3560 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Първите изследвани шестима пасажери от полета от Нидерландия на 26 април, с който у нас пристигнаха 14 души в Хасковска област, са отрицателни, съобщават от Областния кризисен щаб, предаде БНР.

На борда на самолета по линията Амстердам-София беше 39-годишната жена и 15-годишният й син, които са с Covid-19 в хасковската болница. Жената е в тежко състояние. Те са от село Криво поле, където е карантинирана и 16-годишната дъщеря, която е отрицателна за инфекцията.

1555 достигнаха заразените с COVID-19 у нас

Четири проби на близки на семейството са взети по преценка на експертите от Здравната инспекция в Хасково. Днес са взети още седем проби за Covid-19 на пътници от същия полет, живеещи на територията на областта. Техните резултати се очаква да бъдат готови утре.

Всички изследвани лица, роднини и пасажери, които не са хоспитализирани, са поставени под карантина.

Таксиметровият шофьор, возил пристигнали от Амстердам, е с отрицателна проба за коронавирус, съобщи Нова телевизия. На 26 април в София кацна самолет с 95 пасажери, сред които имаше заразени. В колата на Иларион Демиров се качва майка с две деца - момче и момиче. Преди дни той разказа, че на жената й е било лошо през цялото пътуване, но твърдели, че е от полета.

Отварят природните паркове и планините за разходки

Таксиметровият шофьор оставя семейството на автогарата в Хасково. Така историята за него приключила, докато не му се обадили от полицията за да му кажат, че семейството е дало положителна проба за COVID-19 и е необходимо и той да се изследва. В момента жената и синът й са настанени в хасковската болница.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама