Нормализира се обстановката в Перник и Благоевград след проливните дъждове

09:36, 16 авг 20 25 2904 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Условията за движение в Перник са нормализирани, след като обилният дъжд, който се изля в града, наводни участъци от уличната мрежа.

Днес започва почистването на натрупалите се по шосетата наноси, паднали дървета и листа.

Дъжд в София, порой в Благоевград и градушка в Перник

"За да се избегнат подобни критични ситуации амортизираната дъждовна канализация трябва да бъде подменена", заяви пред БНР кметът Станислав Владимиров. В момента се прави нова канализация на улиците „Брезник” и „Кракра”, до две седмици ще започне да се работи по подмяна на дъждовната канализация и на улица „Софийско шосе”, за да може да поема водите от стръмните улици под Голо Бърдо и да не се получават огромните завирявания на „Хумни дол“ и „Марина Бара“.

По думите на кмета от догодина на всяка една улица преди да се ремонтира ще бъде изграждана нова дъждовна канализация.

В събота над града се изсипа порой, валя и градушка. Както при всеки по-силен дъжд, по улиците се стекоха реки. Критично беше положението в района на автогарата, пътен възел „Марина бара”, на входа за града в кв. „Изток” и под моста в кв. „Хумни дол”. Наводнени участъци имаше и на други места в града.

Движението допълнително беше затруднено от паднали на тротоарите и пътните платна клони. Със спирането на дъжда водата започна да се оттича, а в най-завирените места се наложи и отводняване.

Нормализира се обстановката в област Благоевград. Валежите, които продължиха и през нощта, наводниха улици, магазини, приземни етажи на сгради. Няма информация за пострадали или бедстващи хора.

На стотици сигнали се отзоваха екипите на пожарната и ВиК. Най-сериозна беше ситуацията в областния град, както и в Сандански, Банско и Гоце Делчев. В няколко населени места падна градушка, хората там съобщават за унищожени зеленчуци и овошки. В много райони на областта има сигнали и за прекъсната интернет връзка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама