Украинска оперна певица започва работа в Стара Загора

20:10, 22 мар 22 25 2806 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Тамара Калинкина (сопрано), примадона на Националната опера на Украйна в Киев, ще работи в Държавна опера - Стара Загора. Тя пристига в Града на липите със семейството си, което също ще бъде устроено. Това заяви директорът на Държавна опера - Стара Загора Огнян Драганов, съобщиха от операта.

Тамара Калинкина е Заслужила артистка на Украйна (2018). Завършила е Киевския държавен музикален колеж на името на Р. Глиер през 2005 г. и Националната музикална академия на Украйна  „П. И. Чайковски“ (в класа на О. М. Дяченко) през 2009 г. От 2004 до 2011 г. е водещ солист на Киевския национален академичен оперетен театър. От 2011 г. е солистка на Националната опера на Украйна, където изпълнява ролите на Виолета от „Травиата”, Мими и Мюзета от „Бохеми”, Маргарита от „Фауст”, Татяна от „Евгений Онегин”, Йоланта от едноименната опера на Чайковски, Лаурета от „Джани Скики”, Наталка от „Наталка-Полтавка” и др.

Тамара Калинкина е лауреат на Международния конкурс за млади оперни певци Р. Зандонай и Международния музикален конкурс във Виена в категория професионален глас (2020). Гостувала е на сцените на различни оперни театри и концертни зали като Театър Виелки във Варшава, Театър Сан Карло в Неапол, Театро Реджо в Парма, Дубайската опера, Македонската опера и балет, Театър Амазонка в Манаус, Театър Серджо Кардозо в Сао Пауло, Националната опера на Естония.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама