Пакет зрънчо погуби бял паун в зоопарка в Стара Загора

19:15, 07 юли 22 25 2536 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Безотговорно отношение към обитателите на зоологическата градина в Стара Загора взе първата си жертва дни след като паркът отвори врати за посетители.

Ветеринарните лекари не са успели да спасят бял паун, в чиято клетка някой е изсипал пакет със зрънчо, съобщи пред БНР зам.-кметът Милена Желева.

„Не хранете и не дразнете животните в зоопарка. Сладкото им на пръв поглед хрупане на солети - вреди. Чипсовете, снаксовете и бонбоните може да имат сериозни последици за здравето на нашите обитатели“, апелират от зоопарка.

По пет хиляди души преминават през почивен ден през касата на Старозагорския зоопарк след ремонта, показва статистиката на Общината. Огромният интерес е сериозно предизвикателство както за служителите, които работят там, така и за животните, които преживяват огромен стрес от множеството гости, сподели още зам.-кметът Милена Желева.

Отвикнали на голямо човешко присъствие в годините на ремонта, сега обитателите на зоологическата градина често се крият, а това разочарова дошлите да ги видят посетители, каза тя и помоли хората за търпение.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама