Полезно или вредно е червеното месо?

19:10, 13 авг 21 / Любопитно 25 3538 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Някои здравни експерти препоръчват да се избягва така нареченото червено месо, според други обаче то има своите ползи. Полезен или вреден е този продукт?

Различни експерти определят различни видове меса като „червени“. Според руски диетолози така трябва да се наричат говеждото и агнешкото. В тези продукти има много полезни вещества. Това са желязо, селен, витамините от група В и незаменими полиненаситени мастни киселини, които са необходими за подпомагане на имунната, централната нервна и мускулната системи.

Дневният прием на желязо получаваме при консумацията на съвсем символично количество червено месо. За да се сдобием с него чрез растителна храна, ще трябва да изядем три килограма зелени ябълки с корите. Хората, водещи активен начин на живот се нуждаят от повече месо, защото поддържането на мускулите изисква огромно количество аминокиселини.

Средно е напълно безопасно за здрав човек да яде до 500 грама червено месо на седмица. Но хората с наднормено тегло, висок холестерол, заболявания на сърдечно-съдовата система трябва наистина да се опитат да се откажат от мазните червени меса, пише РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама