Грижата за внуците удължава живота на бабите и дядовците с 5 години

19:30, 10 сеп 21 / Любопитно 25 2873 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Ново научно изследване показва, че бабите и дядовците, които се грижат за внуците си, живеят средно с 5 години по-дълго.

Според проучване, публикувано в „The Evolution and Human Behavior“, бабите и дядовците, които се грижат за внуците си, са с по-малък риск от смърт. Това е резултат от данните, анализирани от обширно проучване в Берлин за стареенето, което проследява здравните досиета на повече от 500 души на възраст над 70 години, пише БГНЕС.

Баба милионерка осъди внуците си за неправилно управление на богатството ѝ

Ползите за здравето от гледането на деца не се ограничават само до баба и дядо. Възрастните, които се грижат за деца, са живели средно с 3 години по-дълго.

Това обаче не означава, че децата трябва да бъдат оставени на техните баби и дядовци по цял ден. Въпреки че умерената грижа има своите предимства, предишни изследвания показват, че напрегнатият ангажимент може да причини физически и психически стрес. С други думи - всичко е в баланса. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама