Състоянието на едното от натровените в Кардам деца се подобрява (ОБНОВЕНА)

13:25, 30 окт 19 25 3352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувана 08:08 Обновена 13:25

7-годишното момиченце от Кардам, което е заедно с 12-годишната си сестра е в болница "Света Марина" във Варна, вече е изведено от реанимацията. Състоянието му се подобрява, съобщиха от здравното заведение.

12-годишното момиче, което е с възпаление на сърдечния мускул, засега остава в реанимацията.

9-годишно момче от многодетното семейство почина по-рано, като се предполага, че децата са се натровили от храна, купена в местния магазин. Проби от вътрешните му органи ще бъдат транспортирани до ВМА в София за изследвания, след като аутопсията не е показала причина за смъртта.

Взети са проби и от храните, намерени в дома на семейството в Кардам, а магазинът, от който са пазарували, е запечатан от инспекторите на ОДБХ.

По прокурорско разпореждане вчера следобед и другите три деца от семейството са били настанени в многопрофилната болница в Добрич.

До този момент изследванията на другите три деца не показват здравословни проблеми, но децата ще останат под наблюдение, съобщиха от болницата, цитирани от БНР.

Храната, консумирана от починалото дете в Кардам, не е била отровна

Хранителните продукти, които са консумирали починалото 9-годишно момче и другите членове на семейството, не са отровни, съобщи проф. Снежа Златева, началник на Клиниката по токсикология към Военноморска болница във Варна, за БНТ.

Семейството е многодетно, а майката се грижи сама за шестте си деца.

"Децата ми са добре, гледани. Сама съм. Майка на 6 деца съм, разведена съм от една година. Нямам никаква подкрепа от него. Аз и моите майка и баща си ги гледаме. Ходят редовно на училище, хранят се, добре гледани деца са, играят си. Причината и ние не можем да я изясним. Там вече ще кажат от какво ми е починало детенцето", разказа майката на децата Росица Маринова.

От дома на семейството са иззети храни. Проверен е и магазинът, от който майката, бабата и дядото на пострадалите деца са пазарували, каза кметът на Кардам Георги Николов пред Нова телевизия.

Той допълни, че трите здрави деца са настанени временно в дом, за да бъдат отдалечени от потенциално опасната за тях среда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама