Сменят ръководството на болницата в Добрич

15:21, 11 авг 20 25 2891 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Ситуацията в Добрич не е добра. Не е драматична, но не е добра. През май нямаше заразени с коронавирус, през юни бяха 7, а през август - 580. Това е притеснителен ръст. Циркулацията на вируса е интензивна. Ако не се вземат мерки, тази тенденция ще продължи”, заяви държавният здравен инспектор Ангел Кунчев в Добрич.

Той отправи критики към болницата в града и работата й със заразените с COVID-19. По думите му болницата „подпомага за разпространението на вируса”. „Тенденцията не е добра, но може да се обърне в рамките на 2-3 седмици”, каза д-р Кунчев. "Към края на годината, когато ще има и сезонен грип, нещата може да станат неуправляеми", смята  държавният здравен инспектор.

116 заразени и 12 починали с COVID-19 у нас за денонощие

„Видях в болницата някои неща, които не ми харесаха”, коментира здравният министър Костадин Ангелов. Едното било смесването на потоците на пациентите. В единия край на коридора на петия етаж е „чистата” зона, в другия – COVID зоната. Всички пациенти се обслужвали от един и същ персонал.

Проучване: България има болнични легла за справяне с кризата, но няма кой да ги обслужва

Здравният министър видял и цивилни хора без лични предпазни средства да влизат в болницата.„Ще инициираме събрание за избор на нов директор и промени в съвета на директорите”, заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама