Според екзит пол: ДПС и Хасан Азис печелят в Кърджали

20:18, 27 окт 19 25 3279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По данни на „Галъп интереншънъл“ за Нова телевизия кандидатът за кмет на ДПС в Кърджали Хасан Азис е събрал 50,4%. Втори е кандидатът на ГЕРБ Никола Чанев, който събира 27.4%, а трети е кандидатът на ДПС Милко Багдасаров – 13.3%.

Хасан Азис от ДПС е подкрепен от 49.9% от хората, отишли до урните, а Никола Чанев от ГЕРБ – от 27.5%, сочат данните на „Тренд”.

От своя страна, Хасан Азис заяви, че единствените, които са работили за победа в Кърджали, са били ДПС. „Другите работиха за балотаж и вярваме, че изборите в Кърджали ще приключат“, коментира той,

Спокойна беше изборната обстановка в Кърджали. Към края на деня избирателната активност в общината е 48,56%. Избирателната активност към 17.30 часа е 42,72 %, а към 12.30 часа бе 25,15%. Четири сигнала за нарушения се проверяват от ОИК.

За кметското място в Кърджали се бореха 8 кандидати. Право на глас имаха близо 65 000 души. Секциите за гласуване бяха 172, а 4 от тях бяха подвижни. Над 400 000 служители на МВР се грижат за сигурността и реда в цялата страна. Отпечатаните бюлетини бяха над 71 000. 

„Приключи една напрегната кампания. В нея ние заложихме на позитивизма и толерантнтостта, но и на някои ключови неща. На първо място-заедността, в името на бъдещето на Кърджали. Утвърждаване на толерантността към всички в нашата община. И на трето място-надграждане. Не само на постигнатото в инвестиционен план, но и надграждане на доверието на хората“, обяви кандидатът за кмет издигнат от ДПС Хасан Азис, след като упражни правото си на вот.

Гласувах за промяната. Времето за прошка отмина", каза кандидатът на ГЕРБ за кмет на Кърджали Никола Чанев, след като упражни правото си на вот. Разчитам на будната съвест на кърджалийци, на високата им активност, за да не загубим още 16 години от живота си в управленски застой, добави той.

„Гласувах за промяната. Гласувах за това за Кърджали да стане по-добро място за живеене, за да могат да се върнат децата ни. Да може Кърджали да си възвърне славата на красив, уютен и най-вече подреден град“,каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, след като упражни правото си на глас в Кърджали.

Тя бе категорична, че резултатите от местните избори няма да повлияят на политическата обстановка като цяло.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама