„Заедно за силна община“ със заявка за балотаж в Кърджали

20:54, 28 сеп 23 / Политика 25 1366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Силна заявка за управлението на община Кърджали дадоха кандидатите за кмет и общински съветници на КП "Заедно за силна община". Представянето беше направено от лидерът на "Републиканци за България"- Кърджали Илия Илиев, който е втори в листата.

"Обединихме се различни хора, доказани специалисти, които могат да направят много за развитието на община Кърджали", заяви Илия Илиев. Той допълни, че целта, която си поставя коалицията е да отиде на балотаж.

Кандидатът за кмет Митко Синабов представи програмата, с която смятат да разрешат натрупаните през годините проблеми в Кърджали и общината.

"Инфраструктурата е под всякаква критика и това рефлектира пряко върху качеството на живот в града. Всички знаем какво е състоянието на улиците и тротоарите в целия град, много от които не са ремонтирани с години. Развитието на крайградските зони, което изпреварва инфраструктурата. Имаме застрояване, но няма канализация и пътища", заяви кандидатът за кмет.

Според него Кърджали се нуждае от нова транспортна схема и трети мост над река Арда, за да се облекчат хроничните задръствания в града. Синабов посочи, че новата схема ще покаже има ли нужда от Синя зона. Друг голям проблем, според кандидатът за кмет, е сметосъбирането, сметоизвозването и депонирането.

"Контейнерите и кофите за смет са в окаяно състояние и често преливат, защото не се почистват редовно. Депото се строи от 15 години, а все още не е готово. Не се правят никакви инвестиции в тази сфера, а средствата от местни данъци и такси не се изразходват ефективно", посочи Синабов. Той каза също, че трябва да се вземат мерки за парковете и зелените зони, които са занемарени от години и посочи, че е необходима общинска полиция и видеонаблюдение. Друг основен проблем, по който кандидатът смята да работи, ако бъде избран за кмет е водоснабдяването в селата.

"В 21 век в община Кърджали все още има населени места без водоснабдяване, което е недопустимо", беше категоричен Синабов. Според него в сегашното си състояние община Кърджали няма необходимия административен капацитет, защото възлови отдели се управляват от временно изпълняващи длъжността или въобще липсват експерти.

"Само обединени можем да решим проблемите си", беше категоричен водачът на листата Мюмюн Исмаил. Той подчерта, че в листата на "Заедно за силна община" има представителство на всички етноси, които живеят в района. „Всички партии се хвалят с шарени листи, но те приличат на расистки автобус - белите отпред, черните отзад. „Само при нас примерът е заразителен", подчерта Мюмюн Исмаил.

"За да се съберем на едно място всеки от нас е направил някакъв компромис. Правим го в името на това да живеем в по-добър град и в по-добра община", каза още Мюмюн Исмаил.

"Имаме решение на проблемите, имаме идеи за развитие на града и общината и сме готови да работим, за да го постигнем", обобщи Илия Илиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама