Патос до небето: как ГЕРБ откриха кампанията в Кърджали

11:40, 08 мар 21 / Новият парламент 25 3587 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Любопитен подход за откриване на предизборната кампания в Кърджали избраха управляващите от ГЕРБ. Във видео в социалната мрежа Facebook се вижда сцена по средата на шосе, а пред нея са се наредили (по груби сметки) около 70 автомобила. По дължината на колоната пък са опънати големи екрани, така че дори и тези по-назад да могат да виждат (и слушат) хубаво всичко, което се случва отпред. И не на последно място – върху покривите на колите са разположени плакати на партията, за да ги види най-вече дронът, който снима отгоре. 

На урок по български език: Кампанията на ГЕРБ започна с… пунктуационна грешка

Най-вероятно с идеята се цели спазване на противоепидемичните мерки в страната... В първите секунди кампанията обаче напомня на автокината от едно време. Разликата е, че когато от сцената някой извика: „Не ви чувам“, няма одобрителни скандирания и викове, а се включват всички клаксони. Бибитките, казано по нашенски, огласяват пространството и при всеки призив за аплодисменти.

Водещ на необичайното събиране е областният управител на Кърджали Никола Чанев, а специален гост е председателят на парламента Цвета Караянчева, която е и водач на тамошната листа на ГЕРБ. „Ние нямаме от какво да се срамуваме. Ние работим за хората. Ние работим за това да решаваме проблемите. Ние знаем, че политиците мислят за следващите избори, но държавниците мислят за следващите поколения. Ние искаме да сме държавници. Доказахме го, защото можеше още септември-октомври да хвърлим оставка, за да спасим политическия рейтинг на партията. Но не го направихме, приятели. Жертвахме рейтинга на партията, за да спасим държавата“, каза Караянчева пред събралите се коли.

Цезар не е над граматиката

Видеото във Facebook бе разпространено от репортера на „Господари на ефира“ Дани Йорданов. В коментар под него той написа: „Ако някой опозиционер си мисли, че изборите ще са лесни, защото имаше протести през лятото и сме разсърдили американците, много греши. Редиците се стягат. Патосът стига почти до стратосферата, два-три тона на лидера даже минават отвъд. Гласувайте за която партия искате, но не забравяйте, че България утре ще е такава, каквато сами я направим“.

Потребителите в социалната мрежа също не останаха безразлични към видяното. „Учудвам се, че не са им подарили и по една кола! Те тези не са от онези дето трябва да вървят пеша“, коментира потребител. „Лелеее, какъв автопарк. Колко евра има на тази магистралка“, пише пък друг под видеото. „Тия изпревариха и Източна Корея... върнаха народа 200 г.“, възмущава се трети.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама