Започва ремонт на опасния участък на АМ „Тракия“ край Стара Загора

08:30, 05 окт 20 25 2630 Шрифт:
Редактор:

Започва ремонт на няколко етапа на автомагистрала „Тракия“ между Оризово и Стара Загора, съобщиха от пътната агенция.

В началото тръгва рехабилитацията на първите 12 км от автомагистрала „Тракия“ в платното за Бургас от общо 52 км - отсечка от пътен възел „Белозем“ до пътен възел „Оризово“ - от 156-ти до 168-ми км. В неравния участък скоростта беше намелена на 90 км, за да бъде преминаването безопасно.

Предвижда се ремонтът на 12-те км да приключи в края на октомври - началото на ноември, обясни инж. Иван Досев от Управителния съвет на АПИ. Ако времето позволи, след това строителните работи в посока Бургас ще продължат в 40-километровия участък, в който ремонтът ще е по-сложен и ще отнеме по-дълго време.

Две катастрофи на АМ "Тракия", трафикът в посока София е затруднен

По време на строителните работи трафикът ще преминава двупосочно в платното за София. През следващата година ще се ремонтира и платното за столицата.

Строителните дейности ще бъдат изпълнени от дружеството „Автомагистрали“, с което Агенция „Пътна инфраструктура“ има сключен договор по ЗОП за поддържане на автомагистрала „Тракия". Прогнозната стойност от 89 млн. лв. на ремонта на платното за Бургас е на база пазарните цени на материалите и труда.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама