Пускат и второто платно на „Тракия“ при Стара Загора

09:58, 22 юли 21 25 3013 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

След 14.00 часа се пуска движението в платното за София по ремонтираните над 23 км от автомагистрала „Тракия“ в участъка между Чирпан и Стара Загора. С възстановяването на трафика завършват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновения участък.

С ремонта на 23 км участък приключи започналото през октомври миналата година поетапно обновяване на общо 52 км участък от АМ „Тракия“ (от 156 до 208 км), който е в експлоатация от 2007 г. На 16 юли беше пуснато движението в платното за Бургас. В края на април тази година завърши ремонтът на 16,5 км (от 168 до 184 км) между връзката с АМ „Марица” и п. в. „Чирпан - Изток“, а през миналата година на 12 км от автомагистралата между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“ (от 156 до 168 км), припомнят от АПИ.

Пускат движението в едното платно на „Тракия“ при Стара Загора

Трасето е с възстановена носимоспособност на пътното тяло по метода студено рециклиране, с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване. Строителните работи включват още машинно подравняване на банкетите, ремонтно-възстановителни дейности на 18 съоръжения в 52 км участък, бетонови работи, полагане на подосновен пласт, на геомрежа, на неплътен асфалтобетон и износващ пласт от сплитмастик. Отсечката е с нова хоризонтална маркировка, нови пътни знаци и ограничителни системи.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама